top of page

NIEUWS

De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden haalde de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2021 ...

=... en is binnenkort ook te lezen in Russisch en Chinees

Ontdek de dieren op de Parterre voor Pechvogels

Teken zelf een

wonderlijk wezen

Er was eens...

 

een haai met tanden zo groot als mensenhanden;

 

een oogverblindende wolharige ijsbaby;  

een gebochelde eenhoorn zonder regenboogmanen.  

Lang geleden denderden duizelingwekkend reusachtige en merkwaardige wezens de aarde over. Door regenwouden slingerden eindeloos lange slangen en slopen knaagdieren waar een dwerghamster tienduizend keer in zou passen.

In oceanen zwommen zeekoeien zo groot als huizen.

 

In dit natuurhistorische museum van papier wandel, zwem of vlieg je mee met twintig fabelachtige dieren die ooit bestonden. En een paar pechvogels die er nu nog zijn, maar straks misschien niet meer... 

Eerste druk september 2020 
Tweede druk december 2020

Derde druk april 2022
Luitingh-Sijthoff 

In de media
 

'Lotte Stegeman neemt je mee op een duizelingwekkende rondleiding langs dieren die zijn uitgestorven. In dit mooie boek komen ze weer helemaal tot leven' (Kidsweek, 4 sterren)

'Een papieren museum om lekker lang in rond te hangen' (Parool)

'Haar beeldende en levendige beschrijvingen lezen heerlijk weg en zijn ongelooflijk informatief' (Leesbevordering de Klas)

'Lang geleden denderden deze wezens de aarde over. De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden brengt hen weer tot leven' (Boekenkrant)

Luister hier naar de reportage van Chris Natuurlijk! (vanaf 17 min 15), waarin ik met Jelle Reumer en André de Baerdemaeker door het Natuurhistorisch Museum Rotterdam wandel (Radio Rijnmond) 

'Auteur Lotte Stegeman en illustrator Marieke Nelissen zijn heel goed op elkaar ingespeeld, en dat lieten ze al eerder zien in Beestachtige buren...' (Friesch Dagblad)

Het interview in Aan Tafel! (RTV Utrecht)

'Je waant je in
een museum. Geen saai museum maar één waar de afbeeldingen spreken en waar de informatie begrijpelijk wordt aangeboden en ook vlot leesbaar is' (De Leesclub van Alles)

'Boeiend en rijkelijk geïllustreerd boek over een aantal uitgestorven dieren en hoe wetenschappers achter hun uiterlijk en leefwijze zijn gekomen. Een aanrader' (Pluizuit

'Een sprankelende rondleiding met sfeervolle illustraties van Marieke Nelissen' (De Nieuwe Leraar) 

'De informatie is op een leuke en toegankelijke manier geschreven, met sappige details en vergelijkingen met dieren die nu nog leven' (Coole Suggesties)

Wat interessant is aan dit boek is dat de taal die gebruikt wordt van hoog niveau is. Er worden grappige vergelijkingen gemaakt en er zitten mooie metaforen in' (De Leesdetectives)

'De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden is een schot in de roos' (De Castricummer)

 

Getipt in Rangers Report (WNF), Wild van Freek, Kek Mama en HRLM 

 

bottom of page