Wie/wat? 

Welkom op m’n site! Ik ben Lotte Stegeman (1979), oud-hoofdredacteur, eindredacteur, dialoogleider en strateeg bij Number 5 … Maar bovenal schrijf ik. Kinderboeken, journalistieke producties, lesmateriaal en allerlei teksten en verhalen – voor kinderen, jongeren én volwassenen.
 

Tot februari 2017 was ik hoofdredacteur van jeugdnieuwsmedia Kidsweek en 7Days. Waar ik door al die jaren werken voor en met een jonge doelgroep behoorlijk bedreven in ben: ieder willekeurig onderwerp – hoe ingewikkeld ook – ontrafelen, om er vervolgens een toegankelijk en helder verhaal van te maken. 

 

Voor lezers van álle leeftijden nogal handig. 

Waarover? 

Mijn specialismen zijn dieren (van vroeger en nu), natuur, klimaat, wetenschap, jeugd en onderwijs.

 

De rode draad in mijn werk is de relatie tussen mensen en ándere diersoorten. Als ik met mijn boeken, verhalen en optredens voor elkaar krijg dat kinderen nóg meer liefde voor dieren en natuur gaan voelen en zich er voor willen inzetten, ben ik gelukkig. Helemaal als ze hun ouders er ook nog mee aansteken. 

Oh en in 2016 fietsen mijn man Peter en ik van Florida naar Alaska, een bizarre tocht van 11.000 kilometer waar we het boek Country Roads over schreven. Kijk hier voor meer over die reis. 

Foto Peter Smolders, Matanuska Glacier, Alaska