Over mij

Welkom op m’n site! Ik ben hoofdredacteur, eindredacteur, dialoogleider… Maar bovenal schrijf ik. Veel en met liefde. Boeken, journalistieke producties en allerlei teksten en verhalen – voor kinderen, jongeren én volwassenen. Wat ik zoal gemaakt en gedaan heb, lees je hier en hier.

Tot februari 2017 was ik hoofdredacteur van jeugdnieuwsmedia Kidsweek & 7DaysWaar ik door al die jaren werken voor en met een jonge doelgroep behoorlijk bedreven in ben: ieder willekeurig onderwerp – hoe ingewikkeld ook – ontrafelen, om er vervolgens een toegankelijk en helder verhaal van te maken. Voor lezers van álle leeftijden nogal handig.

Mijn specialismen zijn duurzaamheid, dieren, natuur, wetenschap, jeugd/onderwijs en de Verenigde Staten – in 2016 fietsten Peter Smolders en ik van Miami naar Anchorage, een bizarre tocht van 11.000 kilometer waar we het boek Country Roads over schreven.

En nu?
Nu combineer ik verhalen maken het liefst met timmeren aan een groenere planeet. Ik ontwikkel en schrijf van alles bij Number 5 Foundation. Groene Voeten, mijn kinderboek over duurzaamheid (Luitingh-Sijthoff) zag op 25 april 2018 het licht. En op 26 juni verscheen bij dezelfde uitgever het boek dat in mijn hoofd al jaren bestond: Beestachtige Buren – ontdek onze wilde zoogdieren. Ik schreef het samen met Bouwien Jansen, en Marieke Nelissen maakte de prachtig illustraties.

Sinds juni 2019 ben ik ook hoofdredacteur van De Nieuwe Leraar. En ik geef regelmatig workshops (presenteren én Groene Voeten) op basisscholen. En dan nog een greep uit huidige en vroegere opdrachtgevers: Quest, Trouw, TechniekTalent.nu, Duurzaamheid.nl, CBS, Kidsweek/7Days,  KIDDO, Nu.nl, Young Crowds (iov de Anne Frank Stichting), TrosKompas, JFK, BM, Just Publishers, Joint Venture Earth, Kr8werk, VertrekNL, de Volkskrant, Psychologie Magazine en HP/De Tijd. 

 

Foto Sandra Geeve


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *